‘PSV ziet gewilde mandekker andere keuze maken’

Zeno Debast zal RSC Anderlecht gaan verruilen voor een avontuur bij Sporting Portugal.

“Ik heb beslist om volgend seizoen voor Sporting Club De Portugal uit te komen”, zo vertelt Debast in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities.”

Debast gaat waarschijnlijk een contract voor vijf jaar tekenen. Anderlecht zou twintig miljoen euro ontvangen. Vorige zomer hoopte PSV nog op de komst van de Belg. Debast bleek te duur voor de Eindhovenaren, en nu kiest hij voor Sporting.

“Volgend seizoen spelen we Champions League en doen we opnieuw een gooi naar de landstitel. Ook de gesprekken met kampioenenmaker Ruben Amorim hebben mij helemaal over de streep getrokken”, aldus Debast.

Het bericht ‘PSV ziet gewilde mandekker andere keuze maken’ verscheen eerst op Voetbalvisie.