Roberto Martinez snapt de kritiek op zijn Duivels

Vanavond speelt Belgie voorlopig haar laatste wedstrijd in de Nations League. Ze spelen dan tegen de Polen die ze onlangs nog versloegen met maar liefst 6-1. Daarna kunnen de spelers gaan genieten van een welverdiende vakantie. Dat er de laatste dagen veel frustratie opdook, kan Roberto Martinez best begrijpen.

Op zijn perspraatje in aanloop naar de wedstrijd tegen de Polen toonde de bondscoach zich mild over de strenge beoordeling van fans en analisten. “We leggen onszelf druk op. Het is normaal dat die toeneemt met het WK om de hoek”, beseft hij. Eens te meer benadrukt Martinez dat er niet zoveel tijd meer rest alvorens het toernooi in Qatar uit de startblokken schiet. “We moeten zien dat we beter worden.”

10X je inzet terug wanneer BELGIE dinsdag wint van POLEN!

Inschrijven duurt slechts 1 minuut!

Van een aanwezige journalist kreeg Martinez de vraag voorgeschoteld of hij zijn troepen beter vond dan op het WK in Rusland, maar daar dribbelde hij diplomatisch om heen. “We moeten nu sterker zijn met extra ervaring. En de jongeren brengen iets extra’s”, voegt hij fijntjes toe. “De erfenis van de jongens gaat verder dan puur de prestaties. Maar ze verdienen wel een prijs.”

Martinez vindt trouwens niet dat het Belgische volk te veel verwachten van haar helden. “De verwachtingen zijn niet te hoog, we willen het zelf ook goed doen. We accepteren de kritiek.” De bondscoach benadrukt dat de Rode Duivels er nog steeds alles aan willen doen om hun Nations-League-poule te winnen. Misschien vindt de Final Four dan wel plaats in ons land, hintte hij.

Het bericht Roberto Martinez snapt de kritiek op zijn Duivels verscheen eerst op Voetbal4U.BE.