Andreas Pereira legt uit waarom hij niet voor de Rode Duivels kiest

Andreas Pereira komt dit seizoen flink aan spelen toe bij Manchester United. De middenvelder geboren in Belgie kan uitkomen voor de Rode Duivels maar kiest liever voor een plek in de Selecao.

Dat ondanks verwoedde pogingen van Lukaku om hem te overhalen: “Hij probeerde me te overtuigen. Hij zei: Je moet voor België spelen. Lukaku kwam met me praten, hij praat veel met me. Ik zei tegen hem: het is moeilijk Lukaku, ik kan het niet doen. Het is niet hetzelfde. Voor België spelen is iets anders dan voor de Seleção. Het is Brazilië, het voelt als thuis. Daarna zei Lukaku: Als dat zo is, moet je je hart volgen. Hij respecteerde mijn besluit.” Noteerde voetbalzone.nl.

Op het afgelopen WK gingen de Goddelijke Kanaries ten onder tegen België. Naar eigen zeggen een moeilijk moment voor Pereira: “Ik zag de wedstrijd in België en het was moeilijk om Brazilië te zien verliezen. Iedereen bleef het tegen me zeggen, ik werd een beetje boos. Ik keek met een Belgische vriend en verliet de kamer op gegeven moment, ik kon er niet meer tegen.”

 

Het bericht Andreas Pereira legt uit waarom hij niet voor de Rode Duivels kiest verscheen eerst op Voetbal4u.be.