‘Andres Iniesta verrast iedereen met nieuwe club’

Andres Iniesta vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Barcelona. Zijn teokomst leek in China te liggen maar nu lijkt er toch een verrassende wending aan te komen. Zo zou hij financieel niet haalbaar zijn voor Chongqing Lifan.

De president van Chongqing vraagt zich immers af of de spelmaker betaalbaar is. “Hij zei dat hij zich strikt aan de financiële voorschriften wil houden. Dat betekent onder meer dat hij zich moet houden aan een salarisplafond. Verder vindt de preses dat iedere investering wel op ‘rationele gronden’ te verdedigen moet zijn”, zo schrijft het Nederlandse AD.

Iniesta zou in China een godsvermogen gaan verdienen, er werd zelf gewag gemaakt van een totaalpakket van zo’n 100 miljoen als volledige waarde van zijn contract. Het is echter nog maar de vraag welke Chinese club bereid is zo ver voor hem te gaan. Mogelijk kiest hij daarom voor Japan. Zo linkt Cadena Ser hem aan Vissel Kobe. De eigenaar van die club is ook de oprichter van Rakuten, de huidige shirtsponsor van … FC Barcelona.

Het bericht ‘Andres Iniesta verrast iedereen met nieuwe club’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.

‘Andres Iniesta verrast iedereen met nieuwe club’

Andres Iniesta vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Barcelona. Zijn teokomst leek in China te liggen maar nu lijkt er toch een verrassende wending aan te komen. Zo zou hij financieel niet haalbaar zijn voor Chongqing Lifan.

De president van Chongqing vraagt zich immers af of de spelmaker betaalbaar is. “Hij zei dat hij zich strikt aan de financiële voorschriften wil houden. Dat betekent onder meer dat hij zich moet houden aan een salarisplafond. Verder vindt de preses dat iedere investering wel op ‘rationele gronden’ te verdedigen moet zijn”, zo schrijft het Nederlandse AD.

Iniesta zou in China een godsvermogen gaan verdienen, er werd zelf gewag gemaakt van een totaalpakket van zo’n 100 miljoen als volledige waarde van zijn contract. Het is echter nog maar de vraag welke Chinese club bereid is zo ver voor hem te gaan. Mogelijk kiest hij daarom voor Japan. Zo linkt Cadena Ser hem aan Vissel Kobe. De eigenaar van die club is ook de oprichter van Rakuten, de huidige shirtsponsor van … FC Barcelona.

Het bericht ‘Andres Iniesta verrast iedereen met nieuwe club’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.