Charly Musonda gelinkt aan terugkeer naar België: “Daar zou hij goed passen”

Charly Musonda Jr staat onder contract bij Chelsea en speelt sinds de winter voor het Schotse Celtic. Maar ook in Glasgow slaagt hij er maar niet in om de gevierde man te worden.

Analist Wim De Coninck blijft heilig overtuigd van de kwaliteiten van de technicus, maar hij ziet wel een reden waarom zijn definitieve doorbraak zo lang op zich laat wachten. “Hij is net iets te veel een ‘gallery player’. Het is natuurlijk zijn profiel. Hij moet het vooral hebben van individuele acties en is niet echt een passer of een afwerker. Toch moet hij proberen meer een teamspeler te worden en daar wringt het schoentje volgens mij”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

SUPERTIP! 200% tot 80EURO VOETBALWEDDEN bij UNIBET!! Schrijf je nu VRIJBLIJVEND in! (Stort 40! Speel met 120!)

Bovendien ligt het fysiek zware voetbal in Schotland hem niet zo echt. Een al dan niet tijdelijke terugkeer naar België vindt De Coninck dan ook geen slecht idee, hij heeft zelfs al een club in gedachten. “Waarom niet terugkeren naar België? AA Gent zou bijvoorbeeld goed bij hem passen. Samuel Kalu en Moses Simon zijn een beetje dezelfde types. Hij zou goed in hun systeem passen denk ik.”

Het bericht Charly Musonda gelinkt aan terugkeer naar België: “Daar zou hij goed passen” verscheen eerst op Voetbal4u.be.