BREAKING: ‘Yannick Carrasco toch naar Europese top’

Yannick Carrasco choqueerde de Europese voetbalmarkt door op 24-jarige leeftijd al te gaan voetballen in de Chinese competitie. In de eerste wedstrijd voor zijn club Dalian Yifang ging hij met maar liefst 8-0 onderuit. In de media zei hij dat hij voor het ‘sportieve project’ had gekozen, iets dat hem op een flinke kritiek kwam te staan.

facebook NOG GEEN ACCOUNT BIJ UNIBET? Schrijf je dan nu in voor een 80 euro welkomstbonus! Buitenkansje!

Volgens Sport/Voetbalmagazine bestaat er immers een kans dat Carrasco snel weer in Europa aan de slag gaat. Dalian is immers in handen van de Chinese investeringsmaatschappij Wanda. En die heeft ook de nodige belangen bij Atletico, kijk maar naar de naam van het nieuwe stadion. Beide partijen hebben het mogelijk dan ook op een akkoord gegooid om AS Monaco een hak te zetten.

De Monegasken hadden bij de transfer van Carrasco naar Atletico immers een percentage op doorverkoopsom van maar liefst 25% bedongen. Omdat de Belg voor ‘slechts’ 30 miljoen euro verkocht werd, moest ASM dus vrede nemen met 7.5 miljoen euro. Er heersen dan ook de nodige vermoedens dat Carrasco komende zomer voor veel meer geld aan een Europese topclub verkocht zal worden en dat die transfersom dan verdeeld wordt onder Atletico en Wanda.

Het bericht BREAKING: ‘Yannick Carrasco toch naar Europese top’ verscheen eerst op Voetbal4u.be.