Sofiane Hanni haalt stevig uit naar spelers van Anderlecht

Sofiane Hanni verruilde afgelopen transferperiode Anderlecht voor het Russische Spartak Moskou. Nu doet hij een boekje open over zijn ervaringen bij de club.

“Het probleem van Anderlecht is dat er te veel hiaten in het spel zitten. Er zijn op dit moment spelers die hun mogelijkheden niet maximaal benutten en er zijn jongens die net tekortkomen voor Anderlecht. En die gasten moeten door omstandigheden veel spelen. Ik herinner mij nog héél goed wat Weiler mij vorig seizoen voor de winterstop vertelde: ‘We hebben maar twaalf echte titularissen. De rest haalt het niveau niet.’ Hij is erin geslaagd om na de winterstop het groepje potentiële basisspelers op te trekken naar zestien, zeventien man. Hij had zelfs twee ploegen: een voor de Europa League en een voor de competitie”, zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

facebook BONUS! €80 euro voetbalwedden bij Unibet! Schrijf je hier vrijblijvend in!

Hij schrok ook niet dat de spelersgroep de forse kritiek van Hein Vanhaezebrouck niet kon verdragen. “Hij weet ook dat kritiek niet aanvaard wordt in de groep. Veel spelers zwijgen of durven hun leidersrol niet op te nemen omdat sommige medemaats geen kritiek verdragen. Dat is niet eigen aan Anderlecht, het is een algemeen probleem in het voetbal.”

Het bericht Sofiane Hanni haalt stevig uit naar spelers van Anderlecht verscheen eerst op Voetbal4u.be.