Belgische topclubs willen graag een competitie met slechts 12 eersteklassers

Club Brugge ziet graag dat de play-offs worden afgeschaft. Momenteel spelen er zestien clubs in de hoogste Belgische competitie en acht clubs in eerste klasse B. Op 21 februari zullen al deze clubs bij elkaar komen om de toekomst te bespreken.

Een van de voorstellen die besproken zal worden, is een competitie met drie groepen van acht clubs! De beste vier uit die drie reeksen zouden dan in een soort Play-off 1 voor de prijzen strijden, meldt HLN. De twaalf andere clubs zouden dan in een nacompetitie spelen met als inzet het behoud in het profvoetbal.

De winnaar van die tweede groep zou wel voor een Europees ticket kunnen strijden, tegen de nummer vier uit de zogenaamde Play-off 1-groep.

facebook BONUS! €80 euro voetbalwedden op de Champions League vanavond bij Unibet! Schrijf je hier vrijblijvend in!

Dit systeem met drie groepen en later twee reeksen zou voor een betere verdeling van de televisiegelden kunnen zorgen. De acht clubs die nu in 1B spelen zouden daarom vragende partij zijn voor het beschreven formaat.

Maar de grote clubs zouden naar een andere competitieformat willen: twaalf clubs in eerste, twaalf in tweede.

Die topclubs staan sterk in hun schoenen. Voor een aanpassing van het speelsysteem is een meerderheid van tachtig procent nodig. De G6-clubs hebben elk drie stemmen, voor de tien andere huidige eersteklassers zijn er dat twee, en voor de 1B-clubs één.

Het bericht Belgische topclubs willen graag een competitie met slechts 12 eersteklassers verscheen eerst op Voetbal4u.be.